četrtek, 23. julij 2015

Ime: Laško Nefiltrirano
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%

Nefiltrirani svetli ležaki so ponavadi prvi koraki makro pivovarn, da bi naredili majhen korak naprej v ponudbi svojih izdelkov. Pivovarna Laško je sicer nekaj prvih takih korakov naprej naredila že z linijo Laško Special, nefiltrirano pivo pa je le še en dodaten korak naprej. V vrčku bomo tako zagledali popolnoma motno pivo rumeno-zlate barve, ki ga pokriva razmeroma majhna in ne preveč obstojna bela penasta glava. To pivo se izkaže z dokaj kompleksno in zelo prijetno aromo. Na začetku zaznamo predvsem travnate arome, ki se jim kmalu pridruži še nekaj začimb in nežne note banane, ki nas spomnijo na tisti znani vonj pšeničnih piv. Ravnotežje okusa je nagnjeno k sladkobi. Tudi v okusu se pojavi nekaj rahlih začimb, ki dajo pivu poletno-svež občutek, na koncu pa začutimo še razmeroma nežno hmeljno grenkobo. Nefiltrirano Laško pivo se tako izkaže za lahko pitno, okusno in osvežujoče. Brez dvoma si ta poteza in to pivo iz Laškega zasluži pozdrav.

3 komentarji:

  1. Pivo z veliko začetnico! Škoda da ga je tako težko najti, a morda mu ravno to daje še dodatni čar. Vsekakor meni eno najljubših piv, tako v SLO kot tudi širše!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, lepo da vsak najde zase nekaj, kar mu 100% odgovarja :)

      Izbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.