nedelja, 12. julij 2015

Karavana domačih pivovarn - Novo mesto, 11.7.2015


V Novem mestu smo bili ta vikend priča že drugemu letošnjemu (v bistvu tudi drugemu nasploh) festivalu piva, tokrat prvič v sklopu Karavane domačih pivovarn. Vreme je bilo tudi tokrat zelo pripravljeno na sodelovanje, lokacije je bila super (na glavni ulici skozi mesto), k super vzdušju pa je pripomoglo tudi dejstvo, da je karavana sovpadla s koncertom skupine Jinx in tradicionalnim prihodom študentov nazaj v Novo mesto.
Glavni organizator celotne karavane, Zavod Prevhub, je tudi tokrat ponujal svoje Festivalsko pivo, tam pa smo lahko našli tudi še pivo Pivovarne Mali Grad in HumanFish. Zanimivo je bilo tudi, da je bilo samih pivovarjev v Novem mestu prisotno presenetljivo malo (mogoče je že vsem zmanjkalo piva). Srečali smo lahko vedno bolj prepoznavno in suvereno ekipo pivovarne Varissh iz Postojne, kjer smo lahko poizkusili izboljšano verzijo že poznane Pussy Blue. Postregli pa so tudi s popolnoma novo pridobitvijo, ki sliši na ime Deep Purple. Druga pivovarna, ki je v Novo mesto prišla predstavit svoje pivo pa prihaja iz gorenjskega konca. Gre za popolnoma novo pivovarno na našem trgu, to je bil njihov prvi javni nastop, imenuje pa se Brew Revolt. Fantje so nam postregli s svojim prvim (in za sedaj edinim) izdelkom v stilu ameriškega pale ale piva.
Da pa tudi v Novem mestu ni manjkal širok izbor dobrega piva, so poskrbeli pri nekaterih uvoznikih in prodajalnah piva. Tako so nam pri BeTours oziroma pri Pivo na Doma ponudili odlična piva iz Slovaške - več stilov, za vsakega nekaj. Beeryard je tudi tokrat s sabo pripeljal hladilnik poln belgijskih dobrot, med tem ko so domačini, Craft Pivo, ponujali točena nemška craft piva. Svoje je dodal še lokalni organizator, knjigarna Goga - tudi oni so točili nemško pivo. Za hrano pa sta skrbeli dve ekipi - Kuharaj s svojimi izdelki v katerih se vedno skriva tudi pivo, ter Taquería El Patrón s svojimi mehiškimi prigrizki.

Končna ocena - zopet smo poskusili nekaj novih okusnih piv, spoznali nekaj novih ljubiteljev piva in pivovarjev, predvsem pa veseli dejstvo, da so tudi v Novem mestu vzljubili craft pivo in da se tudi na tej sceni pri nas nekaj dogaja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar