nedelja, 19. julij 2015

Ime: Finida Svetlo
Pivovarna: Motel Finida, Obrov
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola:

Motel Finida je še ena izmed velikega števila domačih pivovarn, ki jih lahko najdemo ob naših cestah proti meji s Hrvaško. Čisto pošteno povedano, od pivovarne v motelu nismo ravno pričakovali kakšnega presežka, in naša predvidevanja so se od kozarcu svetlega piva izkazala za dokaj pravilna. V vrčku lahko opazimo jasno pivo svetlo rumene barve, ki ga pokriva srednje velika in precej obstojna pena bele barve. V aromi zaznamo vonj po travi, rahel pridih cvetličnega hmelja, nekaj prašnih not in vonj, ki nas spomni na staro vinsko klet. Rahlo nenavadna aroma za ta stil piva, toda ne neprijetna. Okus se začne s precejšno sladkobo, kateri se pridružijo rahli zeliščni priokusi, ter precej travnatih not. Na koncu zaznamo tudi rahel začinjen občutek. Nekaterim bo všeč, drugim morda ne, vsekakor pa lahko rečemo da gre za rahlo neobičajno svetlo pivo iz domače pivovarne.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.