četrtek, 04. junij 2015

Ime: Special No.2 Sour Cherry & Chestnut
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Sadno pivo
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 3,1 / 5


Najnovejši poizkus Pivovarne Laško, da se približa izdelkom butičnih pivovarn, je specialno sadno pivo z oznako 02, ki je med drugim narejeno tudi iz višenj in kostanja. 

V osnovi je to temno pivo, ki ima na svetlobi rubinaste podtone. Pokriva ga razmeroma majhna pena umazano-bele barve, ki hitro izgine brez kakršnihkoli sledi. Najboljši del tega piva je brez dvoma aroma. Začne se z rahlo sadnim vonjem višnjevega sirupa, ki ga sčasoma prevzamejo praznične arome sladu. Začutimo lahko vonje cimeta, janeža in kuhanega vina, ki na popeljejo na božične sejme. Okus sicer malo zaostane za tem, kar obljublja aroma, toda še vedno je pivo zelo zanimivo. Začne se z rahlo sladkimi sadnimi toni, ki pa jim kmalu sledi zmerna zeliščna grenkoba (najbrž gre za vpliv kostanja), ki jo lahko malce zaznamo tudi v pookusu. 

Brez dvoma gre za pivo, ki je korak Pivovarne Laško v pravo smer. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.